ef

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Naziv projekta: Nastup na međunarodnim sajmovima u svrhu poticanja izvoza vodećeg hrvatskog proizvođača kozmetičkih i higijenskih proizvoda

Kratki opis projekta: Dana 30.09.2020. poduzeće Neva d.o.o. potpisalo je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Nastup na međunarodnim sajmovima u svrhu poticanja izvoza vodećeg hrvatskog proizvođača kozmetičkih i higijenskih proizvoda“, referentna oznaka ugovora KK.03.2.1.16.0052. Provedba projekta sufinancirana je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Provedba ovog projekta omogućit rast proizvodnog obujma, rast prihoda od prodaje i od izvoza, povećanje broja zaposlenih, rast produktivnosti i rast konkurentnosti na domaćem i inozemnim tržištima, te provedbu marketinških aktivnosti.

Ciljevi projekta: Poslovni i marketinški ciljevi su rast prihoda od prodaje, rast prihoda od izvoza, povećanje konkurentnosti poduzeća, širenje poslovanja na tržište Europske unije (posebice Italiju i Nizozemsku), bliskoistočno tržište te azijsko tržište te rast znanja i vještina ljudskih potencijala kroz međunarodna iskustva.

Očekivani rezultati projekta:

 • Porast prihoda od prodaje i prihoda od izvoza
 • Porast broja upita s inozemnih tržišta
 • Povećanje broja sajmova na kojima poduzeće u prosjeku sudjeluje 
 • Jačanje tehnoloških znanja i educiranje ljudskih potencijala 
 • Projekt proveden u skladu sa zadanim procedurama

Ukupna vrijednost projekta: 181.049,70 EUR

EU sufinanciranje projekta:  99.511,73 EUR

Razdoblje provedbe projekta: 11. studenog 2019. do 11. travnja 2023.

Kontakt osoba za više informacija: Marko Gross, mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel: +385 91 4646135

Više informacija na www.strukturnifondovi.hr  i https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/internacionalizacija-poslovanja-msp-ova-faza-ii/

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost poduzeća NEVA d.o.o.

Poduzeće Neva d.o.o. je u sklopu projekta koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj uspješno izlagala na sljedećim sajmovima:

 • OnBeauty by Cosmoprof Bologna 2021.
 • Cosmoprof Bologna 2022. i 2023.
 • Beauty World Middle East Dubai 2021. i 2022.
 • PLMA World of Private Label Amsterdam 2022.
 • Private Label World Expo New York 2021.
 • Cosmoprof Asia Hong Kong (Singapore) 2022.

Nastup na sajmu ONBEAUTY BY COSMOPROF BOLOGNA 2021. i COSMOPROF BOLOGNA 2022. i 2023.

Sajam vezan uz sektore kozmetike, parfema i kozmetičkih preparata za kosu. Jedan je od vodećih sajmova u kozmetičkoj industriji i predstavlja mjesto okupljanja svih najbitnijih proizvođača i salona kozmetike, wellness i spa centara i općenito industrije ljepote. Sajam se održava od 1967. godine, a 2017. godine je na preko 81.200 m2 izlagačke površine okupio preko 2.500 izlagača iz 65 zemalja te preko 250.000 posjetitelja. Neva će na navedenom sajmu 2022. i 2023. godine prezentirati svoje paste za zube i balzame za usne. Budući da je sajam jedan od bitnijih sajmova u kozmetičkoj industriji koja je glavna ciljna industrija, za poduzeće je izuzetno bitno izvući maksimalne koristi od navedenog sajma. To će se ostvariti samo u slučaju višestrukog nastupa na sajmu s obzirom da sajam posjećuje više od 250.000 posjetitelja.

Nastup na sajmu BEAUTYWORLD MIDDLE EAST DUBAI 2021. i 2022.

Beautyworld Middle East je najveći međunarodni sajam proizvoda za njegu tijela, parfema, šminke, proizvoda za uljepšavanje i njegu kose na Bliskom Istoku. Sajam se održava svake godine od 1996. godine, a 2018. godine okupio je preko 1700 izlagača iz 62 zemlje koji su svoje proizvode i usluge predstavili u International Convention and Exhibition Centru Dubai. Oko 37.000 posjetitelja imalo je prilliku obići izlagače sortirane po posebnim paviljonima, po zemljama odakle dolaze ali i po vrsti proizvoda i usluga koje imaju u svojoj ponudi. Neva će na navedenom sajmu 2021. i 2022. godine prezentirati svoje paste za zube i balzame za usne. Bliskoistočno tržište je vrlo veliko te snabdijeva velik broj korisnika. Da bi poduzeće moglo kvalitetno prezentirati svoje proizvode velikom broju kupaca, potrebno je nastupiti na navedenom sajmu više godina zaredom. 

Nastup na sajmu PLMA's World of Private Label AMSTERDAM 2022.

Sajam kojeg od 1980. godine organizira neprofitna organizacija Udruga proizvođača trgovačkih marki (PLMA). Sajam se održava jednom godišnje u Amsterdamu u Nizozemskoj. Na sajmu se susreću predstavnici maloprodajnog sektora i proizvođači s ciljem ostvarenja poslovne suradnje, pronalaženja novih proizvoda i otkrivanja novih ideja koje će pospješiti rast i razvoj poslovnih subjekata. U 2017. godini bilo je oko 2500 izlagača i oko 14.000 posjetitelja iz 115 zemalja. Ovaj sajam jedan je od najučinkovitijih i najproduktivnijih izvora mogućnosti za potrebe proizvođača privatnih marki. Sektori koji se prezentiraju na sajmu su prehrambeni i neprehrambeni proizvodi privatnih marki, proizvodi za zdravlje i ljepotu, kućanstvo i kuhinju itd. Neva će na navedenom sajmu 2022. godine prezentirati svoje paste za zube i balzame za usne. Sajam PLMA pruža najveće prilike vezano uz prodaju trgovačkih marki. Da bi se iskoristile sve razvojne mogućnosti koje pruža sajam neophodno je nastupiti na tom sajmu dvije godine zaredom, budući da ga posjećuju predstavnici svih većih maloprodajnih trgovačkih lanaca s kojima poduzeće želi ostvariti suradnju. 

Nastup na sajmu PRIVATE LABEL WORLD EXPO NEW YORK 2021. i COSMOPROF ASIA SINGAPORE 2022.

Sajam Cosmprof Hong Kong se održava jednom godišnje od 1996. godine. Posebnost ovog sajma je u tome što se jedan sajam strateški održava na dva mjesta. Prvi dio sajma održava se u sklopu sajma Cosmopack Asia na kojem izlagači predstavljaju ponudu koja obuhvaća cjelokupni lanac opskrbe kozmetičkim proizvodima: sirovine i sastojke, ugovornu proizvodnju i robne marke, strojeve, primarnu i sekundarnu ambalažu i ostalo. Drugi dio sajma održava se u Hong Kong (odnosno prebačen je u Singapur) konvencijskom i izložbenom centru (HKCEC) koji ugošćuje proizvođače kozmetičkih proizvoda, prirodnih i organskih proizvoda, kozmetičkog pribora te kozmetičke i frizerske salone. Sudionici na ovom sajmu imaju priliku istražiti poslovne potencijale, pregovarati o novim radnim vezama i dobiti ažurirane informacije o tržištu, uzimajući u obzir globalnu perspektivu novih trendova. 2017. godine sajam je posjetilo preko 83 tisuće posjetitelja. Neva će na navedenom sajmu 2022. godine prezentirati svoje paste za zube i balzame za usne. Azijsko tržište je jedno od tehnološki najnaprednijih tržišta i posjet njihovim sajmovima je izvanredna prilika za stvaranje temelja za veoma uspješan rast i razvoj. Da bi poduzeće utvrdilo svoj položaj na tom tržištu mora nastupiti više godina zaredom. Na taj način se stječe povjerenje od strane stalnih posjetitelja te se olakšava poslovnu suradnju.  

images/BRANDOVI/asebon_2.png

images/BRANDOVI/asepsoleta_2.png

images/BRANDOVI/dipterol_2.png

images/BRANDOVI/melem_2.png

images/BRANDOVI/neva_2.png

images/BRANDOVI/pitroid_2.png

images/BRANDOVI/plidenta_logo.png

images/BRANDOVI/ralon_2.png

images/BRANDOVI/rosal_2.png

images/BRANDOVI/rosal_clean_2.png

images/BRANDOVI/rosal_lipbal_logo.png

images/BRANDOVI/sumifen_2.png

Contact us via this form
or call the toll-free number: 0800 333 666